Cursus EHBO aan kinderen (EHAK)

Cursus EHAK: EHBO aan kinderen

Dit is een cursus voor jonge ouders, gastouders en iedereen die met kinderen werkt (peuterspeelzaal & kinderopvang). Het is een praktische en doelgerichte cursus.

Kinderen zijn vliegensvlug en als het dan eens misgaat, dan wilt u toch de juiste eerste hulp kunnen verlenen. Tijdens deze opleiding krijgt u inzicht in de verschillen tussen zuigelingen, kinderen en volwassenen, die van belang zijn voor de eerstehulpverlening, zoals lichaamsbouw en het gedrag van zuigelingen en kinderen bij ongeval en ziekte en de wijze waarop hierop het best kan worden gereageerd.

U leert hoe eerste hulp te verlenen aan zuigelingen en kinderen bij stoornissen in de vitale functiesen plaatselijke letsels, die veel bij zuigelingen en kinderen voorkomen.U krijgt inzicht in de gevaren die in het bijzonder zuigelingen en kinderen bedreigen en de wijze waarop deze kunnen worden bestreden incl. reanimatie met AED.

De opleiding wordt afgesloten met een toets. Het zwaartepunt van de toets ligt op de praktijk. U ontvangt een certificaat van het Oranje Kruis, deze is 2 jaar geldig.

Tijdsduur
Er worden 4 lessen van 2 uur gegeven. Na het afronden van de cursus moet de cursist jaarlijks een herhalingsles volgen. De cursus vindt plaats op donderdag 7, 14, 21 en 28 maart 2024 van 20.00-22.00 uur bij voldoende deelname.

Locatie
EHBO-gebouw “Het Swerinck”, Dr. Frederiksstraat 6 te Losser.

Kosten
De kosten voor de cursus bedragen € 75,-. De herhalingsles kost € 20,-.

Aanmelden
Wilt u zich aanmelden voor de cursus EHBO bij kinderen, neem dan contact op met Jos Hulsman.
E-mail: info@ehbo-losser.nl of telefoonnummer 053-5385360